Bolighus i Estonia med Roofit.Solar solcelletak.

Roofit.Solar hever standarden på Norske solcelleløsninger

Roofit.Solar er en banebrytende solenergiløsning med en funksjonalitet som overgår tradisjonelle solcellepaneler på de fleste områder.

Solar Solution er stolte over å bringe Roofit.Solars prisvinnende teknologi til Norge, da vi ser på disse solcellesystemene som neste skritt innen fornybar energi. Kombinasjonen av stilren estetikk, bedre byginingsintegrasjon og energieffektivitet er som skapt for det norske markedet, og Solar Solution er den eneste leverandøren av Roofit.Solar i Norge.

Bærekraft blir stadig mer aktuelt her til lands og Roofit.Solar tilbyr en ny standard for produksjon av solkraft. Dette robuste solcellesystemet takler norske forhold på en elegant måte med sømløs integrering i husets tak. Enkelt sagt er det en gyllen mulighet for en sikker og stabil overgang til fornybar energi for norske huseiere og bedrifter.

Les også: Solkraft: Norske støtteordninger for overgang til solenergi

Innhold:

  1. Hva Er Roofit.Solar?
  2. Historien til Roofit.Solar
  3. Fordelene med integrerte solcellesystemer
  4. Roofit.Solars unike funksjonalitet
  5. Installasjonsprosessen
  6. Tekniske detaljer om Roofit.Solars løsninger
  7. Integrering i Norsk arkitektur
  8. Økonomisk og miljømessig påvirkning
  9. Kundehistorier fra nær og fjern
  10. Oppsummert om Roofit.Solar

Hva Er Roofit.Solar?

Roofit.Solar er en bygningsintegrert solcelleløsning der høyeffektive solceller kombineres med robuste takmaterialer for å skape et sømløst og funksjonelt design. Løsningen er med andre ord et BIPV-system laget for optimal energiproduksjon samtidig som det beholder byggets estetiske kvaliteter.

BIPV står for Bygningsintegrerte Fotovoltaiske Systemer. I motsetning til tradisjonelle solcellepaneler som monteres på toppen av eksisterende strukturer, integrerer disse systemene solceller direkte i bygningens arkitektur.

KALKULATOREN

Solar Solution beholder byggets estetikk med integrerte solcelleløsninger.

Våre løsninger ser ut som vanlige tak, men er effektivt energiproduserende solcellepaneler spesielt utviklet for norske forhold og arkitektur.

Roofit.Solar solcellesystemer tar et innovativt syvmilssteg innen fornybar energi. Ved å kombinere stilrent design med toppmoderne teknologi, tilbyr de en unik løsning som egner seg ypperlig for norsk klima og arkitektur.

Løsningen skiller seg ut ved å integrere toppmoderne solcelleteknologi med tradisjonell båndtekking, en metode dypt forankret i norsk byggetradisjon. Denne unike kombinasjonen tilrettelegger for integrasjon av moderne energiløsninger, men også respektfull bevaring av norsk arkitektonisk arv.

Denne tilnærmingen til solenergi lar norske husholdninger og bedrifter dra nytte av bærekraftig energiproduksjon uten at det går på bekostning av byggets stil, design eller verneverdige fasade.

Les også: Fornybar energi med solceller: Hvor miljøvennlig er solkraft?

Historien til Roofit.Solar

Roofit.Solar ble grunnlagt i 2016 av Andri Jagomägi, en forsker fra Tallinn University of Technology i Estland. Konseptet ble utviklet som resultat av Andris misnøye med løsningene han fant på markedet da han skulle designe sitt eget hus.

Andri ønsket seg et soltak som så ut som et vanlig tak, men som samtidig produserte bærekraftig elektrisitet. Men alt han kunne finne av solcelleløsninger var dyre, klumpete og lite tiltalende.

Han bestemte seg derfor for å lage sitt eget soltak og grunnla Roofit.Solar i 2016. Ideen vakte raskt oppsikt, og kort tid etter ble medgrunnleggerne Andres Anijalg (CEO) og Raimond Russak (CFO) med i selskapet.

Roofit.Solar har siden den gang utviklet seg til et dedikert team av eksperter som tilbyr fullservice-installasjoner av soltak over hele verden. Så langt har de installert solide, elegante, svarte metalltak i over 20 land og hjelper vi huseiere verden over med å gjøre hjemmene sine om til bærekraftige nullutslippsbygg.

Takket være nesten usynlige solmoduler og det estetiske utseendet til de lette, vertikale takpanelene, har Roofit.Solar-tak også vist seg å være passende for ulike arkitektoniske behov og bygninger under bymessig vern. Det beskjedne, men elegante nordiske designet har således mottatt flere design- og miljøpriser.

I 2019 kom Roofit.Solar på det norske markedet, og har etter hvert fått fotfeste i norsk solcellebransje. Med sin nærmest usynlige i solcelleintegrasjon møter løsningen Norges voksende etterspørsel etter miljøvennlige og kostnadseffektive energiløsninger.

Les også: Høye norske strømpriser de neste ti årene sier ekspertene

Roofit.Solar solcelletak på et norsk bolighus.

Fordelene med integrerte solcellesystemer

Bygningsintegrerte fotovoltaiske systemer (BIPV) har en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle solcelleanlegg. For det første er BIPV-systemer integrert i bygningens struktur. De unngår dermed potensielle lekkasjepunkter da taket beskytter kabler mot vær og vind.

BIPV tilbyr fleksibilitet i design, estetisk integrering i arkitekturen, og bidrar til bærekraft gjennom lavere CO2-avtrykk. I tillegg øker det bygningens energieffektivitet, gir langvarige økonomiske fordeler, er lettvektige, har lang levetid, og krever minimalt vedlikehold.

Les mer: Hva er BIPV ? (Bygningsintegrerte solceller)

Roofit.Solars unike funksjonalitet

Roofit.Solars innovative solcellesystemer er ideelle for både moderne og gamle hus. Med robustheten til tradisjonell taktekking og cutting edge solcellteknolgi, vil disse systemene ivareta alle slags bygg i langt større grad enn andre typer solcellepaneler.

Ved bruk av avanserte materialer, er Roofit.Solar designet for å blende naturlig inn i takets overflate samtidig som de maksimerer sollysets absorpsjon for optimal energiproduksjon.

I tillegg er løsningene til Roofit.Solar kostnadseffektive, reduserer energiregninger og øker eiendommens verdi.

Roofit.Solar prioriterer også sikkerheten og holdbarheten til sine produkter. Solcellesystemene er laget av slitesterke materialer som tåler ekstreme værforhold. Dette er essensielt i det varierte norske klimaet. All produksjon følger strenge sikkerhetsstandarder som inkluderer motstandsdyktighet mot vind, snø, og andre miljøpåvirkninger, samt sikring av lang levetid og minimalt vedlikehold.

Solcelleguide

Din guide til alt om moderne solcellepaneler.

Sett deg inn i de siste trendene innen solenergi i Norge, inkludert den nyeste teknologien og de beste løsningene på markedet i dag.

Installasjonsprosessen

Roofit.Solar er designet for å ha en enkel og effektiv installasjonsprosess. Riktignok krever det fagpersonell for å få jobben gjort, men Solar Solution sørger for en problemfri prosess fra start til slutt, inkludert detaljert planlegging og profesjonell montering av våre partnere. Dette sikrer at kundene raskt kan nyte fordelene av deres nye solcellesystem.

Vi starter alltid med en detaljert vurdering av kundens behov og bygningens egenskaper. Deretter følger en grundig planleggingsfase, der løsninger tilpasses spesifikt for hvert prosjekt.

Våre installerende partnere er høyt kvalifiserte, og sikrer at installasjonen skjer raskt og effektivt, med minimal forstyrrelse for kunden.

Les mer om våre tjenester!

Tekniske detaljer om Roofit.Solars løsninger

Roofit.Solars systemer bruker SSAB kvalitetsstål, kjent for sin robusthet og sitt GreenCoat®-belegg som er spesielt egnet for ekstreme værforhold. Denne kombinasjonen sikrer holdbarhet selv under tøffe klimatiske forhold.

Etter installasjon blir takene lette, brannsikre, og har bedre mekanisk stabilitet enn andre tradisjonelle taktekkingsløsninger. Med alle elektriske ledninger og tilkoblinger trygt sikret under ståltaket, får du økt holdbarhet og betydelig redusert risiko for kortslutning på grunn av værskader.

Teknologien inkluderer Mono PERC-celler, en avansert type solcelleteknologi som gir høyere energieffektivitet og bedre ytelse i svakt lys sammenlignet med tradisjonelle solceller. I kombinasjon med en sterkere 0.5 mm bakplate i stål i stedet for den vanlige 0.3 mm plasten, forhindrer dette korrosjon og forlenger levetiden.

Sammen utgjør disse komponentene en robust og varig løsning, med en forventet levetid for SSAB-metallet på mellom 50 og 100 år.

Integrering i Norsk arkitektur

Roofit.Solars løsninger gjør det mulig å integrere solcellesystemene i en rekke arkitektoniske stiler, fra klassiske norske tømmerhus til moderne stål- og glasskonstruksjoner, og skaper en sømløs estetisk opplevelse.

Med opphav fra Estland er Roofit.Solar spesialtilpasset for det Nord-Europeiske og Skandinaviske arkitekturlandskapet. Løsningene sikrer at solcellepanelene integreres harmonisk med både tradisjonelle norske boliger og kommersielle bygninger. Slik forenes tradisjonell norsk arkitektonisk arv med moderne bærekraftig teknologi.

“Vår løsning muliggjør utvinning av solenergi fra tak og fasader der vanlige solpaneler ikke passer med byggets arkitektur, som historiske bygg”

Andri Jagomägi, grunnlegger av Roofit.Solar ,intervju i E-Magazine

Enten det er for å matche de mørke takene typisk for tradisjonelle norske bolighus eller for å komplementere de strømlinjeformede takene på moderne bygninger, sikrer Roofit.Solars tilpasningsevne at hvert prosjekt lever opp til kundens estetiske og funksjonelle krav.

Estlandsk bolighus med roofit.solar solcelletak.

Økonomisk og miljømessig påvirkning

Ved installasjon av Roofit.Solar sine solcelleløsninger kan norske forbrukere betydelig redusere sine energikostnader og samtidig bidra til et mer bærekraftig miljø. Dette gjør Roofit.Solar til en viktig medspiller i Norges grønne skifte.

Over tid vil en investering i Roofit.Solar-systemer gi økonomisk avkastning. Riktignok er det kostbart å installere integrerte solceller, men når du får et splitter nytt tak i topp moderne kvalitet på kjøpet så er det likevel en god investering. Strømregningene blir umiddelbart lavere og huset blir med en gang mer miljøvennlig, noe som kan øke eiendommens verdi.

Roofit.Solar er en optimal løsning for dem som ønsker å kombinere økonomisk fornuft med miljøbevissthet, og ikke minst få et solcelleanlegg som står i stil med resten av huset. Vi i Solar Solution mener at dette er landets beste solcelleløsning. Vi forteller deg gjerne mer om hvordan det vil passe på ditt hus og hvor mye det vil koste i ditt spesifikke tilfelle.

Ta kontakt for en hyggelig prat og et prisoverslag for solcelleinstallasjon på ditt bygg.

Kundehistorier fra nær og fjern

Roofit.Solars løsninger har allerede blitt installert på mange norske hjem og bedriftslokaler. Tilbakemeldingene fra disse prosjektene har vært meget gode, noe som bidrar til den voksende interessen i Roofit.Solar som vi merker i disse dager.

Kundene har rapportert om betydelig forbedret bærekraft i form av økt energiautonomi og reduserte strømutgifter, og integrasjonen på norske boliger og andre bygg har gått som en lek. Men Roofit.Solar egner seg til langt mer enn privat solkraftproduksjon.

Et fremtredende eksempel på Roofit.Solars kapasitet er installasjonen av deres solcelleløsning på Nasjonalbiblioteket ved Universitetet i Tartu i Estland. Suksessen til dette massive solcelleanlegget illustrerer hvordan Roofit.Solars systemer kan integreres i store, offentlige bygg. Ikke minst fremhever det hvor sømløst fornybar energi kan integreres i hverdagen uten å forstyrre verken bygningsdesign, miljø eller personell.

Kontakt

Kontakt Solar Solution

Ønsker du å vite mer om hva vi kan tilby og hvordan våre løsninger kan passe ditt prosjekt?

Oppsummert om Roofit.Solar

Roofit.Solars inntog i Norge markerer et viktig skritt mot en mer bærekraftig fremtid. Det er mer enn bare et solcelletak, teknologien setter en ny standard for hvordan vi kan integrere fornybar energi i våre daglige liv og bymiljøer.

Kort sagt, representerer Roofit.Solar en symbiose av funksjonalitet, design, og miljøansvar. Med Norges fokus på bærekraft, er det liten tvil om at Roofit.Solars innovative løsninger vil spille en sentral rolle i landets energiomstilling.

Les mer: Solcellepanel hytte og fritidsbolig: Alt om typer, strømstøtte m.m.

Kilder og annet nyttig lesestoff

CNBC: ‘World’s first fossil-free steel’ produced in Sweden and delivered to Volvo
E-Magazine: Europe’s Version of Tesla, the New Clickable Solar Roof by Roofit.solar
Roofit.Solar: 8 Reasons to Go Solar with Roofit.Solar
Solar Magazine: A Complete Guide to PERC Solar Panels (vs. Other Techs)

Sjekk pris på solcelletak på ditt hus her

Siste artikler

Del denne artikkelen

Kontakt Solar Solution

Ønsker du å vite mer om hva vi kan tilby og hvordan våre løsninger kan passe ditt prosjekt?